رباتهای زیر دریایی امروز کاربردهای زیادی در زیست شناسی دریایی و علوم دریایی دیگر و به‌ویژه در اکتشافات دریایی دارند. محققان اروپایی به دنبال طراحی این روباتها هستند تا در اکتشافات دریایی تحول بزرگی ایجاد کنند. این طرح فناوری سونار زیر آب با قابلیت تغییر مقیاس گسترده» نام دارد.

سیستمی که محققان اروپایی این طرح بکار می برند، شامل انبوه روبات های پیچیده مجهز به هیدروفون و حسگر است که زیر آب کار می کنند و می توانند به صورت انبوه مرتبط به هم کار و با فناوری سونار کف دریا را بررسی کنند.

انبوه ربات ها زیر آب، آرایه صوتی هوشمند می سازند

محققان طرح فناوری سونار زیر آب با قابلیت تغییر مقیاس گسترده» مشغول آزمایش نمونه اولیه یکی از سیستمهای روباتیک هستند. این سیستم شامل دو جسم شناور کوچک و تعداد زیادی روباتهای زیر دریایی مجهز به دهها کامپیوتر، آب لرزه‌یاب (هیدروفون) برای دریافت موج های لرزه ای در آب و سونار برای فاصله‌یابی صوتی زیر آب هستند.

این روباتهای زیرآبی برای این طراحی شده اند تا زیر آب آرایه‌ای آتیک (صوتی)‌ بسازند که هوشمند، قابل کنترل و گسترده با قابلیت شکل گیری مجدد است.

چالش اصلی، تعامل روبات‌ها با یکدیگر زیر آب است

محققان می خواهند انبوه روباتها زیر آب با یکدیگر تعامل داشته و اطلاعات را با هم ردوبدل کنند

یکی از اهداف این طرح امکان استفاده از بیشترین تعداد ممکن از روباتهای زیردریایی در این مجموعه است. بر اساس ساعتهای اتمی این کار انجام می‌شود. هریک از روباتها به ساعت اتمی مجهز است. این کار چند سال پیش غیر ممکن بود. این ساعتهای اتمی به روباتها امکان می دهد تا بدون مشکل زیر آب حرکت کنند. چالش بعدی این است که این روباتها حین حرکت باید با یکدیگر هماهنگ باشند. یک سیستم مکان‌یابی به آنها امکان می دهد موقعیتشان را تشخیص بدهند.

مزیت بزرگ این طرح، انعطاف پذیری روباتهای زیردریایی است

در فناوریهای که در حال حاضر برای اکتشاف با سونار وجود دارد به کشتی‌های بزرگ، چشمه‌های صوتی قوی و تجهیزات گران‌قیمت نیاز هست. در نتیجه عملیات به کندی پیش می رود و بسیار پرهزینه است.

اکتشافات لرزه نگاری و کاوش نفت و گاز کف دریا با رباتهای زیردریایی

به گفته دانشمندان این طرح این فناوری قابل استفاده در نقشه برداری سه بعدی دریایی است و برای اکتشافات لرزه نگاری و تشخیص ویژگی‌های کف دریاها به کار می‌رود.

محققان می گویند که کاربردهای دیگر شامل عملیات جستجو و نجات، خبرگیری از محیط زیست، عملیات تجسس، یافتن مکان نشت نفت، ماهی گیری و باستان شناسی زیر دریا است.


منبع:

خبر کامل در این لینک قابل مشاهده است.


معرفی مجلات علمی معتبر بین المللی زیست شناسی دریا - قسمت اول

معرفی مقالات علمی-مجله زیست شناسی دریا دوره 11-شماره 2

فهرست آخرین مقالات منتشر شده در مجله علمی شیلات ایران- دوره 28، شماره 4

آب ,دریایی ,محققان ,روباتها ,اکتشافات ,کار ,زیر آب ,این طرح ,آب با ,با یکدیگر ,با قابلیت ,تغییر مقیاس گسترده» ,قابلیت تغییر مقیاس ,زیست شناسی دریایی

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کارگاه خودسازی مردانه دبیرستان پسرانه علوم ومعارف اسلامی شهرکرد صرافی امن والکس ‍‍‍‍| wallex.market انشا بیست pdfha1 آشنای ناشناس شستشوی فرش ماشینی و دستباف سگ پامرانین کنکور فنی یاشیک « جعبه لوح تقدیر (جعبه جیر) »